Nota de premsa sobre l'assamblea constituent de Martorelles i Santa Maria decideixen

Dimarts 11 de maig a les 8 del vespre a les Escoles Montserrat de Martorelles és va realitzar l’Assemblea Constituent de la Plataforma ciutadana Martorelles Decideix, per voluntat unànime de la quinzena de persones voluntàries assistents de les vint-i-cinc que ja té en aquests moments la comissió ciutadana.

Es va notificar i acordar inscriure’s a la coordinadora general, acceptar el correu martorellesdecideix@gmail.com com a correu de la plataforma, i la creació d’una pàgina web amb la direcció www.martorellesdecideix.blogspot.com .

Un dels punts importants de debat era definir l’àmbit d’actuació de la plataforma únicament a Martorelles o ampliar-ho a Santa Maria de Martorelles. L’assemblea per unanimitat va acordar fer la consulta als dos municipis el 20 de juny, amb una única plataforma per a fer més rendibles els esforços i menors els costos econòmics.

També és va acordar que la pregunta que es faria a la consulta seria: “Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la unió europea?”

Per a poder començar a treballar de forma imminent es va acordar crear quatre comissions de treball, coordinades per una comissió de coordinació de la plataforma amb els responsables de cada comissió de treball i una persona portaveu de la plataforma. Així, es va acordar crear les següents comissions amb els seus responsables corresponents:

- Comissió de comunicació i premsa: Gestionar la pàgina web, mail, notes premsa, imatge de la plataforma (cartells, pancartes, samarretes,...), etc.

- Comissió de campanya, logística i voluntaris: Organitzar els actes i la logística de la campanya, aconseguir adhesions de personalitats, fomentar la participació, organitzar tota la logística de les votacions (meses, urnes, paperetes, etc), llocs, relleus, etc. el 20 de juny. També buscar voluntaris.

- Comissió de tresoreria i pressupost: Fer un pressupost de la Consulta, gestionar les

donacions, proposar iniciatives per recaptar diners, etc.


- Comissió d’informàtica i formació: Imprescindible per a un bon desenvolupament de

la jornada del 20 de juny, suport a comunicació, i formar als voluntaris a fer servir el

programa de votacions.

Seguidament es va acordar mesures d’ingressos econòmics, obrint un compte corrent i col·locant guardioles a botigues per a que la ciutadania pugui fer les seves aportacions voluntàries, així com la edició i venda de material propi, i fer una sèrie d’actes per adquirir fons econòmic com debats i un concert amb sopar inclòs.

Finalment es va triar un logo per a la plataforma entre dues propostes, es van repartir i calendaritzar tasques i es van emplaçar a reunir-se la comissió coordinadora amb els dos ajuntaments de Martorelles i Santa Maria durant la propera setmana, així com a començar a buscar l’adhesió a la plataforma d’entitats locals.

Per acabar es va decidir reunir-se la comissió de campanya, logística i voluntaris el passat dimecres, i tornar-se a trobar l’Assemblea local de Martorelles Decideix el proper dimarts 18 de maig a les Escoles Montserrat.

Martorelles Decideix
Martorelles, 12 de maig del 2010